Ταινία Μικρού Μήκους για συμμετοχή σε Σχολικό Διαγωνισμό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2013
 Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος
 2013

Σκηνοθεσία, Βιντεοσκόπηση & Μοντάζ της ταινίας μικρού μήκους "Pygmalion, la nouvelle histoire"  – «Η νέα ιστορία του Πυγμαλίωνα», στα πλαίσια της συμμετοχής του τμήματος Γαλλικών, του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ο Απόστολος Παύλος» Θεσσαλονίκης, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατερίνα Βλαχοπούλου.

Η ταινία μικρού μήκους «Pygmalion, la nouvelle histoire» είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό μύθο του Πυγμαλίωνα και πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και την απόλυτη εξάρτησή του από αυτή. Μέσα από απλές συμβολικές διαδρομές, το έργο ολοκληρώνεται με την απόδοση του Pygmalion Effect, δηλαδή τη θετική επίδραση που επιφέρουν στους γύρω μας οι μεγάλες προσδοκίες, όπως αυτή ερμηνεύεται μέσα από την επιστήμη της ψυχολογίας.

Το περιεχόμενο, τα κείμενα, οι πρόβες και όλο το συνοδευτικό υλικό της ταινίας, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, στα πλαίσια των μαθημάτων της γαλλικής γλώσσας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατερίνα Βλαχοπούλου.

Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο μεταξύ των Γυμνασίων 
της Ελλάδας (
Grand Prix 2013), δηλαδή το καλύτερο βράβείο,
ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές των Ελληνικών Σχολείων!
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.